Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آستانه اربعین حسینی و لزوم همراه داشتن ارز رایج کشور عراق برای هزینه‌های حمل و نقل و همچنین وجود مشکلاتی برای تهیه ارز، امکان خرید دینار در شعب سه بانک در عراق فراهم شد.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، تأمین ارز برای زائران اربعین حسینی یکی از موضوعاتی است که در روز‌های اخیر به ویژه با سرعت گرفتن تعداد متقاضیان سفر پیاده‌روی اربعین حسینی مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با توجه به اعلام هزینه‌های ایاب و ذهاب در خاک عراق، بسیاری از زائران به دنبال خرید دینار و تأمین ارز مورد نیاز برای ایاب و ذهاب در عراق هستند؛ تا جایی که در میدان فردوسی تهران بسیاری از زائران برای خرید دینار صف بسته‌اند.

حاتمی یکی از زائران اربعین حسینی که برای خرید دینار صبح امروز در خیابان فردوسی حضور داشت، می‌گوید: متأسفانه قیمت دینار همچون دلار افزایش قابل توجهی یافته است و بدتر از آن تفاوت قیمت‌ها در بازار آزاد است، به طوری که شب گذشته قیمت دینار ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان بود، اما امروز صبح دینار توسط دلال‌ها ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

البته با وجود برخی مشکلات موجود در تأمین ارز زائران، مسؤولان ستاد مرکزی اربعین نیز با پیگیری‌های متعدد علاوه بر کاهش هزینه ویزای زائران اربعین، سعی دارند تا با هماهنگی بانک مرکزی مقداری ارز رایج عراق را با قیمت ارز ثانویه به زائران بدهند تا ضمن تسهیل سفر، آن‌ها دغدغه‌ای برای هزینه‌های ایاب و ذهاب از مرز ایران به شهر‌های مختلف عراق نداشته باشند.

در شهرستان‌ها نیز به دلیل عدم فروش ارز در صرافی‌ها زائران با مشکلاتی مواجه شده‌اند. بر همین اساس ستاد مرکزی اربعین اعلام کرده است تا زائران برای تأمین ارز مورد نیاز برای سفر از باجه‌های موجود در مرز یا برخی شهر‌های عراق، دینار مورد نیاز خود را تهیه کنند که البته این دینار به قیمت بازار آزاد عرضه می‌شود.

فرش‌فروشان یکی دیگر از زائران اربعین حسینی که از استان خراسان شمالی برای سفر اربعین به تهران آمده است، می‌گوید: در استان ما امکان خرید دینار وجود ندارد و بسیاری از زائران اربعین با مشکل تأمین ارز مورد نیاز برای ایاب و ذهاب مواجه هستند. ما جمعه عازم مرز مهران هستیم و برای تأمین ارز به تهران آمده‌ایم. کاش دولت تدابیری برای زائران حسینی می‌اندیشید تا آن‌ها بدون نگرانی به این سفر مشرف شوند؛ چرا که در گزارش‌هایی که خواندیم در برخی مناطق رانندگان، ریال قبول نمی‌کنند برای همین هم مجبور هستیم دینار تهیه کنیم تا در مرز به مشکل نخوریم.

به گفته شهریار حیدری دبیر ستاد مرکزی اربعین، با مذاکرات این ستاد با دولت عراق به منظور تأمین ارز زائران، مقرر شد مبالغی دینار در اختیار ایرانیان در شعب و باجه بانک‌های ملی و پارسیان در عراق و بانک تعاون اسلامی قرار گیرد. به بانک مرکزی نیز پیشنهاد دادیم تا در صورت امکان، دینار با قیمت بازار ثانویه در اختیار زائران قرار دهد. البته زائران می‌توانند به جای دینار، ارز رایج دیگری مثل یورو یا دلار تهیه کرده و در عراق آن را تبدیل کنند.

در کربلا هم دفاتر حج و زیارت و کنسولگری‌ها، ارز در اختیار زائران اربعین قرار می‌دهند، اما بهتر است زائران مقداری دینار از کشور تهیه کرده و برای ایاب و ذهاب همراه داشته باشند؛ چرا که در صورت عدم تأمین ارز ثانویه برای زائران حسینی، به طور حتم در باجه‌ها و شعب عرضه‌کننده دینار، ازدحام جمعیتِ زائران خواستار خرید ارز، مانع از تسهیل در فرآیند تهیه آن خواهد شد.

هزینه ویزا، پوشش بیمه و خدمات درمانی ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان است که زائران بهتر است این هزینه را به صورت الکترونیکی در سامانه سماح پرداخت کنند. تاکنون بیش از یک میلیون زائر حسینی در سامانه سماح نام‌نویسی کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زائران اربعین پیاده روی اربعین اربعین حسینی ویزای اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۱۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی تحت عنوان «آسیب‌شناسی شهرک‌های صنعتی در ایران» موانع کسب و کار در شهرک‌های صنعتی را بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش، بسیاری از مشکلات واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی با واحدهای تولیدی بیرون از شهرک‌های صنعتی هم‌پوشانی دارد، اما برخی مشکلات نیز مختص به واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی است. در این گزارش بیشتر بر موانع کسب و کارها در مرحله راه اندازی متمرکز شده و بر این اساس مشکلات مربوط به تأمین زمین مورد نیاز و تمهیدات و امکانات زیرساختی مورد توجه قرار گرفته است.

تأمین برق هم در مرحله راه اندازی کسب و کار و هم در طول دوره فعالیت بنگاه‌ها در شهرک‌های صنعتی، از جمله مهم‌ترین معضلات به شمار می‌رود. معضلات مربوط به تأمین برق نه فقط راه اندازی واحدهای صنعتی را معطل نگه داشته، بلکه واحدهای فعال را نیز با چالش‌های پرشماری مواجه ساخته است. به دلیل ارتباط بین زیر ساخت‌های لازم برای تأمین گاز و برق، مشکلات مربوط به تأمین برق، برای زیرساخت گاز نیز صدق می‌کند.

گفتنی است هر سال معمولاً در فصل گرما، شهرک‌های صنعتی با قطعی برق مواجه می‌شدند و درخواست همیشگی تولیدکنندگان این است که قطعی برق با برنامه‌ریزی و اعلام قبلی باشد تا به تولید آسیب نزند. به همین دلیل در سال‌های اخیر شهرک‌های صنعتی به دنبال تأمین بخشی از برق مورد نیاز شهرک‌ها از طریق نیروگاه‌های مقیاس کوچک بوده‌اند.

همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس معتقد است که محدودیت‌های زیست محیطی در برخی از استان‌ها، به‌ویژه در استان‌های تهران و مرکزی موانع متعددی هم در مرحله آغاز فعالیت و هم در حین فعالیت و مرحله توسعه کسب و کار ایجاد کرده است.

با این حال این گزارش تاکید می‌کند که بسیاری از نقصان‌ها و موانع کسب و کارهای مستقر در شهرک‌های صنعتی، به نبود سیاست‌گذاری زمین در ایران بازمی‌گردد و این نقصان یکی از عوامل اصلی فلج شدن کل تولید است. از جمله در شهرک‌های صنعتی در حال حاضر، زمین به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل شده، نه کالای مصرفی و در این وضعیت صنعتگر یا هر فرد دیگر با هدف صرف خرید زمین و کسب سود آتی از فروش زمین، اقدام می‌کند و نه با انگیزه تولید؛ به ویژه آنکه در حال حاضر در ایران می‌توان بدون پرداخت مالیات یا عوارض زمین‌ها را در شهرک صنعتی با اهداف سوداگرانه احتکار کرد و به فروش رساند.

بدین ترتیب، خرید زمین در شهرک‌های صنعتی در موارد بسیاری، با هدف سوداگری زمین و نه تولید صورت گرفته است. اصلاح سیاست زمین، مستلزم تغییر اساسی رویکردها و نگرش‌ها در این حوزه است. این رویکرد و اصلاحات شامل طیف گسترده‌ای از قوانین، مقررات و رویه‌ها در موضوعات قیمت گذاری، تخصیص زمین، فروش یا اجاره و نوع بهره برداری و غیره را در بر می‌گیرد.

کد خبر 6097926 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • تردد زائران اربعین از مرز تمرچین یک ظرفیت بزرگ فرهنگی است
  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • تمهیدات لازم برای اربعین از سوی کشور عراق اندیشیده می شود
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • برگزاری باشکوه کنگره اربعین سال ۱۴۰۳ اولویت ایران و عراق است
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • جزئیات پرداخت ارز به زائران حج
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!